iCagenda - Calendar

EMDR-Belgium is een professionele vereniging van therapeuten die zich inzet om de vereiste criteria in verband met onderzoek en de klinische praktijk van EMDR in stand te houden.

dreamstimefree 140205

De EMDR therapie is een empirisch gevalideerde behandeling en wordt uitgevoerd door therapeuten die zich verbinden aan een éénduidig uitgebouwd wetenschappelijk protocol.

EMDR-Belgium geeft aan het grote publiek informatie over EMDR als een mogelijke therapeutische keuze en biedt een listing aan van erkende therapeuten in België.

Wij geven tevens aan professionelen informatie in de mate dat ze op zoek zijn naar therapeuten die EMDR gebruiken om een goede doorverwijzing te kunnen doen voor hun cliënten.

EMDR-Belgium organiseert zelf geen opleidingen, maar geeft u wel informatie in verband met opleidingen en hoe u EMDR-practitioner kunt worden.

De leden van EMDR-Belgium hebben toegang tot belangrijke publicaties over recente onderzoeken via de "Journal of EMDR Practice and Research", een agenda van de opleidingsactiviteiten en congressen, een repertorium van de leden en een discussieforum die het mogelijk maakt om met andere EMDR-therapeuten van gedachten te wisselen.

Elke therapeut die EMDR wenst toe te passen in België wordt uitgenodigd om lid te worden van onze vereniging om de kwaliteit te garanderen, en zich permanent te blijven vormen.